U TOKU SU POSLEDNJE PRIPREME ZA PARADU U MOSKVI: Oko 6.000 policajaca će obezbeđivati proslavu Dana pobede
Foto: Profimedia

rusija

U TOKU SU POSLEDNJE PRIPREME ZA PARADU U MOSKVI: Oko 6.000 policajaca će obezbeđivati proslavu Dana pobede

Planeta -

Ovogodišnju proslavu povodom Dana pobede, koja će se održati u prestonici Rusije 24. juna, obezbeđivaće oko 6.000 policajaca, istakle su moskovske vlasti na zvaničnom sajtu.

Na sajtu se navodi da će ovogodišnja proslava povodom 75 godina od pobede na fašizmom u Drugom svetskom ratu biti održana u Moskvi 24. juna i da će parada zauzimati centralno mesto u ovom događaju, prenela je ruska novinska agencija TAS.

Na proslavi će biti raspoređeno oko 6.000 policajaca koji će se postarati da čitav događaj protekne bezbedno i u miru.

Osim toga, neke moskovske ulice biće zatvorene za saobraćaj od 5:30 ujutru pa sve do završetka proslave nakon vatrometa koji će početi u 11 sati uveče i koji će trajati 15 minuta.

Vojna parada povodom proslave Dana pobede se tradicionalno održava na moskovskom Crvenom trgu svakog 9. maja, a ove godine ona je odložena za 24. jun zbog pandemije korona virusa.

Predsednik Putin je obrazložio da je ovaj datum odabran jer je tog dana 1945. godine održana legendarna parada vojnika pobednika na Crvenom trgu u Moskvi.

Ruski predsednik zatražio je od ministra odbrane da se pobrine da niko od učesnika parade ne bude izložen riziku u pogledu zaražavanja korona virusom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track