PACIJENT UMRO NA ŠOKANTAN NAČIN: Isključili respirator da bi uključili klimu, nesrećnik se ugušio
Ilustracija, Foto: Profimedia

samo u indiji

PACIJENT UMRO NA ŠOKANTAN NAČIN: Isključili respirator da bi uključili klimu, nesrećnik se ugušio

Planeta -

Jedan Indijac (40) preminuo je u državnoj bolnici kada su članovi njegove porodice navodno isključili respirator iz struje kako bi uključili klima uređaj.

Ovaj muškarac primljen je u bolnicu nekoliko dana ranije nakon što su lekari posumnjali da ima korona virus, a zbog otežanog disanja smešten je na specijalno izolovano odeljenje za pacijente obolele od COVID-19.

Bio je u toliko teškom stanju da ga doktori nisu ni testirali na COVID-19, već su ga odmah stavili na respirator i započeli terapiju. Navodno je u ponedeljak ujutru bolesnog Indijca posetila porodica, koja nije bila zadovoljna uslovima u kojima boravi. Kako je centralni rashladni sistem u bolnici bio isključen da bi se sprečilo širenje korona virusa, u sobi je bilo više od 40 stepeni.

Zbog toga je jedan od članova porodice doneo portabl klima-uređaj, pa su da bi ga priključili, slučajno isključivši respirator. Muškarac je preminuo, a naknadnim testiranjem utvrđeno je da pacijent uopšte nije ni imao korona virus, već težak oblik hronične opstruktivne bolesti pluća.

"Kad su isključili respirator iz struje, aparat se automatski prebacio na rezervno napajanje, odnosno, na agregat na baterije. Međutim, baterija se istrošila nakon pola sata, posle čega je pacijent preminuo. Kada je primetila da nešto nije u redu, porodica je pozvala medicinsko osoblje, ali je već bilo kasno. Obdukcija je pokazala da je pacijent umro od gušenja", naveo je dr Navin Saksena iz bolnice Mahara Bimsing.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track