OTKRIVEN PODZEMNI TUNEL NA GRANICI SA SRBIJOM: Migranti idu i do 2 metra pod zemlju kako bi prešli u Mađarsku (VIDEO)
Foto: Youtube/M1 - Híradó

MAĐARSKA POLICIJA OTKRILA TAJNI PROLAZ

OTKRIVEN PODZEMNI TUNEL NA GRANICI SA SRBIJOM: Migranti idu i do 2 metra pod zemlju kako bi prešli u Mađarsku (VIDEO)

Planeta -

Policija mađarske Županije Bač–Kiškun otkrila je još jedan podzemni tunel koji prolazi ispod granične ograde, između Srbije i Mađarske, u blizini mesta Kaćmara.

Novootkriveni tunel je prečnika 50x80 centimetara, dug je kao i prethodni, 24 metra, i nalazi se na dubini od dva metra pod zemljom. Prolaz je otkriven prilikom redovne kontrole pograničnog pojasa u tom okrugu.

Kako se procenjuje, u pravljenje ovog tunela uloženo je mnogo vremena i energije. Početak tajnog prolaza se nalazi na srpskoj strani, a završava se na mađarskoj.

foto: Youtube/M1 - Híradó

Pukovnik Šandor Torma saopštio je da je izlaz prolaza na mađarskoj teritoriji 80x50 centimetara, na dubini od oko dva metra. Mesto je bilo obezbeđeno sve dok tunel nije zakopan.

Mediji u Mađarskoj podsećaju da je pogranična patrola i ranije duž granice nailazila na slične prolaze kroz koje migranti pokušavaju da pređu granicu. Prvi takav tunel pronađen je prošle jeseni na području Čikerije.

foto: Youtube/M1 - Híradó

U januaru je otkriven još jedan u blizini prethodnog, a nedavno, početkom ovog meseca tunel je otkriven u blizini mesta Morahaloma. Za taj tunel, kod Morahaloma, se veruje da je otkriven pre nego što je korišćen. Policija navodi da su prethodna dva tunela bila dobro kamuflirana jer su migranti ulaz i izlaz otvora pokrili biljkama.

Prema izveštajima mađarske policije, migranti svakodnevno pokušavaju da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu koristeći se raznim metodama.

Đerđ Bakondi, savetnik za nacionalnu bezbednost mađarskog premijera, izjavio je da se povećao broj stranih državljana koji pokušavaju ilegalno da uđu u zemlju, dok istovremeno ljudi iz pograničnih mesta dele svoja iskustva na društvenim mrežama i navode da na ulicama i u prodavnicama stalno viđaju grupe od 5-10 migranata. Bakondi je izjavio da se situacija ne pogoršava samo u ovom delu zemlje, već da ne postoji granica na kojoj oni ne bi pokušali da urade isto.

Kurir.rs/Blic.rs/Hirado.hu

Foto: Youtube/M1 - Híradó

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track