Najnovije vesti

PUTIN O KORONA VIRUSU: Rusija je na trećem mestu u svetu po broju zaraženih, ali imamo mali procenat smrtnosti
Foto: EPA/ALEXEI DRUZHININ

predsednik rusije

PUTIN O KORONA VIRUSU: Rusija je na trećem mestu u svetu po broju zaraženih, ali imamo mali procenat smrtnosti

Planeta

Rusija je u suštini bila spremna da odgovori na pandemiju korona virusa i njen javni zdravstveni sistem je pokazao fleksibilnost i spremnost na angažovanje, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je za televiziju "Rosija 1" rekao da se ruski zdravstveni sistem efikasno suočio sa pandemijom korona virusa zahvaljujući tome što je bio sistematski pripreman tokom prethodnih godina i decenija.

On je dodao i da su ruski zdravstveni radnici pokazali odličan nivo stručnosti, prenosi TASS.

"Znamo i već smo govorili o tome da nemamo dovoljno visoko specijalizovanih lekara i da moramo da poboljšamo profesionalne obuke medisinskog osoblja, ali ispostavilo se da u suštini naša zemlja može da se nosi sa izazovima sa kojima se suočio ceo svet", istakao je ruski predsednik.

Putin je naglasio i da su ruske vlasti pravovremeno reagovale na širenje pandemije u drugim zemljama i, između ostalog, zatvaranjem granice.

"Čim se virus pojavio, počeli smo trenutno da reagujemo", rekao je Putin.

Putin je dodao i da Rusija, iako se nalazi na trećem mestu u svetu po broju zaraženih, može da računa sa jednim od najmanjih procenata smrtnosti.

"Za sada je, hvala bogu, tako. Nadam se da će nastaviti da tako bude ili da će biti čak i bolje, s obzirom da se situacija poboljšava", rekao je Putin.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...