Najnovije vesti

PRIZNAO KRIVICU, PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA Bivši policajac počinio 13 ubistava, skoro 50 silovanja i više od 120 provala
Foto: Profimedia

kalifornija

PRIZNAO KRIVICU, PRETI MU DOŽIVOTNA ROBIJA Bivši policajac počinio 13 ubistava, skoro 50 silovanja i više od 120 provala

Planeta

Bivši američki policajac koji se pretvorio u serijskog zločinca poznatog kao "Golden State Killer" priznao je 13 ubistava, kao i niz silovanja i upada u domove u Kaliforniji 1970-ih i 80-ih godina, prenose američki mediji.

Džozef DeAngelo (74) priznao je krivicu u okviru sporazuma sa tužiocima koji ga štiti od smrtne kazne, u zamenu za priznanje svih zločina koje je počinio u 11 kalifornijskih okruga.

On je bio optužen po 13 tačaka za ubistva i otmice nakon što je uhapšen 2018. godine nakon više od 40 godina istrage koja je konačno okončana zahvaljujući DNK uzorcima.

Prema sporazumu, DeAngelo je suočen s kaznom doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog puštanja.

Tužioci su saopštili da su nagodbom želeli da osiguraju da mnogi preživeli, ali i porodice žrtava, svedoci i istražitelji vide rešenje slučaja.

DeAngelo, obučen u narandžasto zatvorsko odelo, na ročištu je sedeo bezizražajno u invalidskim kolicima.

Osim 13 ubistava i otmica, tužioci su rekli da je poznato da je DeAngelo počinio gotovo 50 silovanja i više od 120 provala.

Zločinački niz koji je trajao od 1975. do 1986. počeo je kao policajac u dva kalifornijska gradića. Uhapšen je 2018. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...