NOVI KARANTIN U ŠPANIJI: Blokira se regija sa više od 200.000 stanovnika, ponovo se širi korona virus
Foto: Profimedia

borba protiv korone

NOVI KARANTIN U ŠPANIJI: Blokira se regija sa više od 200.000 stanovnika, ponovo se širi korona virus

Planeta -

Katalonska vlada objavila je da će regija Segria, u kojoj živi više od 200.000 ljudi, ponovo biti blokirana na neodređeno razdoblje nakon novog izbijanja i širenja koronavirusa.

Broj zaraženih koji su primljeni u bolnicu u Ljeidi, glavnom gradu ove regije, udvostručio se u proteklih deset dana, prema pisanju španskog lista El Mundo.

"Moramo poduzeti ovaj korak da zaštitimo sebe i donećemo sve mere koje budu potrebne da zaustavimo zarazu", rekao je predsednik Katalonije Kvim Tora, prenosi The Independent.

Katalonski zvaničnici odbacili su ideju selektivnog zatvaranje te su umesto toga odlučili da zatvore celu regiju.

Terenska bolnica postavljena je u gradu Ljeida u kojoj je pripremljeno dodatnih 105 kreveta za lečenje oboljelih od COVID-19. Prema poslednjim izveštajima, 21 osoba je hospitalizovana u gradu Ljeida, a šest pacijenata je na intenzivnoj nezi.

Kako su odlučile katalonske vlasti, samo ljudi koji rade izvan regije Segria će moći da napuštaju i da ulaze u ovo područje. Svim ostalim stanovnicima zabranjen je ulaz i izlaz.

Prema zvaničnim podacima, Katalonija je do 4. jula zabeležila 73.154 osobe zaražene koronavirusom, pa gotovo 12.500 smrtnih slučajeva povezanih s infekcijom Covid-19. U petak ove sedmice u gradu Ljeida koronavirus potvrđen je kod još 400 stanovnika, dok su dve osobe preminule usled zaraze, javlja BBC.

Podsetimo da je Španija bila jedna od najteže pogođenih evropskih zemalja sa više od 250.545 zaraženih koronavirusom i 28.385 preminulih od posledica ove zaraze, podaci su Univerziteta Džon Hopkins.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track