SKAČU PO KOLIMA, POLIVAJU SE ŠAMPANJCEM Ni korona ne može da zaustavi pijane turiste na Majorki, meštani gube strpljenje
Foto: Youtube/Printscreen

a gde su maske i distanca

SKAČU PO KOLIMA, POLIVAJU SE ŠAMPANJCEM Ni korona ne može da zaustavi pijane turiste na Majorki, meštani gube strpljenje

Planeta -

Borba protiv epidemije koronavirusa nije uplašila brojne turiste koji su se sjatili u popularno špansko letovalište Majorku.

Snimci pokazuju da su se u Kalviji točile litre alkohola, a veliki broj ljudi se okupio oko bazena gde su se polivali šampanjcem.

Očekivano, nije se držala distanca niti je iko nosio zaštitnu masku iako brojne države to propisuju, čak iako ste na plaži.

Lokalni meštani nisu oduševljeni i kivni su na policiju jer smatraju da ne čini dovoljno da se zaustave ovakve žurke koje mogu biti nova žarišta zaraze.

Britanski turisti, poznati po pijančenju i bahatom ponašanju, dodatno su razbesneli meštane Magalufa gde su skalali po brojnim automobilima. U velikim grupama su prolazili ulicama i pevali na sav glas, u vidno alkoholisanom stanju.

Na to se osvrnuo i nemački ministar zdravlja, Jens Špan, i pozvao sunarodnike koji su na odmoru na Balearskim ostrvima da poštuju zdravstvene mere.

Špan je posebno zabrinut zbog situacije na Majorki, omiljenom letovalištu Nemaca koji čine 27 odsto turista na Balearima.

"Slike koje smo ovog vikenda videli na omiljenom ostrvu Nemaca, Majorki, brinu me. Moramo biti veoma pažljivi da Baleari ne postanu drugi Išgl", rekao je Špan misleći na austrijsko skijalište koje je zimus postalo evropsko žarište korona virusa.

Kurir.rs/Majorcadailybulletin.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track