TRAMP SE FOKUSIRAO NA IZBORE, A AMERICI PRETI NOVO ZATVARANJE Korona se nezaustavljivo širi, SAD postale najveće žarište
Foto: Profimedia

kovid-19

TRAMP SE FOKUSIRAO NA IZBORE, A AMERICI PRETI NOVO ZATVARANJE Korona se nezaustavljivo širi, SAD postale najveće žarište

Planeta -

Dok se američki predsednik Donald Tramp fokusirao na reizbor za Belu kuću, lokalni i državni lideri se u isto vreme bore s koronavirusom u svojim državama.

CNN piše da je Donald Tramp naložio ponovno otvaranje SAD-a, a samim time i pokretanje američke ekonomije, međutim, to je ubrzo dovelo do širenja koronavirusa i od ove države napravilo najveće žarište.

Zbog toga se sada lokalni i državni lideri okreću takvim merama, odnosno, ponovnom zatvaranju svojih zajednica i država.

S druge strane, Tramp je odlučio da otvori zemlju dok su se punile hitne i bolnice.

Trenutno, broj slučajeva u SAD-u je na 60.000 dnevno, pa lideri nemaju puno izbora osim uvođenja strožih mera protiv Trampovih uputstava.

Tako je u Teksasu gradonačelnik Hjustona, Silvester Turner predložio zatvaranje na dve sedmice, a nekoliko dana pre, republikanski guverner te države, Greg Abot tražio je restriktivnije mere pa je naložio obavezno nošenje maski.

Los Anđeles i San Dijego su već najavili da će deca u novu školsku godinu ići samo onlajn. Oregon je zabranio okupljanja više od 10 ljudi nakon zabrinjavajućeg rasta broja zaraženih.

U međuvremenu, najviše slučajeva zaraze u jednom danu je zabeležila Florida, ima ih više nego osam država SAD-a zajedno.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track