Najnovije vesti

UGAŠEN POŽAR NA AMERIČKOM RATNOM BRODU U SAN DIJEGU: Vatrena stihija buktala 4 dana, mornari pregledali svaki deo broda
Foto: Profimedia

sad

UGAŠEN POŽAR NA AMERIČKOM RATNOM BRODU U SAN DIJEGU: Vatrena stihija buktala 4 dana, mornari pregledali svaki deo broda

Planeta

Nakon četiri dana konačno je ugasen poožar na američkom ratnom brodu "Bonom Ričard" u San Dijegu, a to je ujedno i jedan od najgorih incidenata poslednjih godina, saopštila je danas mornarica.

Upravnik broda, admiral Filip Sobek, nazvao je poslednja 24 sata na brodu "neverovatnim" i istakao da je u pojedinim delovima broda temperatura zbog požara bila i do 1.200 stepeni farenhajta, prenosi AP.

Zbog požara brod se nagnuo na jednu stranu, a pod težinom vode koja je bačena na njega, međutim, Sobek kaže da je brod stabilan i održiv, ali da će trebati vremena da se proceni šteta.

Iako je plamen ugašen, toplota je ostala, a mornari su morali da pregledaju svaki deo prostora na brodu kako se ne bi na nekom od mesta ponovo razbuktala vatra.

Brod je bio u luci već dve godine gde se vršila njegova rekonstrukcija vredna 250 miliona dolara, kada je došlo do požara, a dodaje se da će istragom biti utvrđeno kako je do požara došlo.

Kako se navodi, sa broda je bezbedno evakuisano oko 160 mornara, a povređeno je više od 60 mornara i civila koji su radili na brodu.

Oni su zadobili lakše opekotine i nagutali su se dima.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...