Najnovije vesti

MEDVED MU UPAO U KUHINJU I NAPAO GA: Čuo sam čudne zvukove! Pogledali smo se i udario me je po glavi i leđima! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ABC News

kolorado

MEDVED MU UPAO U KUHINJU I NAPAO GA: Čuo sam čudne zvukove! Pogledali smo se i udario me je po glavi i leđima! (VIDEO)

Planeta

Dejv Černoski iz Kolorada znao je da nešto nije u redu kada je ujutro čuo čudne zvukove iz kuhinje.

"Ležao sam u krevetu i mislio: 'Nadam se da nije medved'. Imao sam osećaj da je, ali sam se stvarno nadao da je nešto drugo kada sam ušao u kuhnju", ispričao je Dave CNN-u.

Veliki crni medved stajao je ispred frižidera kada je ušao u kuhinju. Životinja je otvorila fioke i ormariće i porazbacala stvari po celoj prostoriji. Dejv je pokušao da ga namami do garaže iz koje bi ga zatim pustio iz kuće, a pazio je da između njih bude kuhinjska komoda dok je to radio.

Plan je uspeo! Barem dok Dejv nije otvorio vrata garaže. Zvuk je uplašio medveda koji se vratio natrag u kuću. Krenuo je za njime, uplašen da bi medved mogap da krene prema sobi u kojoj su spavale njegove ćerke bliznakinje.Tada su se susreli, licem u lice.

"Pogledali smo se i tada me udario po glavi i leđima. Doslovno sam imao pukotinu na glavi, medveđa šapa nije baš mekana", ispričao je on

Krvario je iz povreda na glavi i vratu, ali je uspeo da istera medveda.

"Znao sam da ću biti u velikoj nevolji ako ne ode. Srećom, valjda je bio gotov s onim što je hteo i samo je otišao", rekao je.

Nadležna služba uspela je da pronađe medveda i da ga uspava.

"Ne volimo da obavljamo eutanaziju kod životinja, ali zaštita ljudi je prioritet jednom kada medved krene da ulazi u kuće i da se ponaša agresivno prema ljudima", rekao je Met Jamašita iz te službe.

Navodno je medved ceo dan lutao po susedstvu, ulazio je u kontejnere i tražio hranu, a godinama je uspeo izbegne da ga ulove.

Dejv je zaključio da je ipak imao sreće. Doktori su mu rekli da mu je medved ovim napadom mogao jako da mu ošteti oko, ali i da mu prereže vratnu arteriju.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...