MLADIĆ (20) KLEČAO DETETU (2) NA VRATU Imitirao način na koji je ubijen Džordž Flojd, odmah je uhapšen, OVAKO se pravdao
Foto: Profimedia

ohajo

MLADIĆ (20) KLEČAO DETETU (2) NA VRATU Imitirao način na koji je ubijen Džordž Flojd, odmah je uhapšen, OVAKO se pravdao

Planeta -

Policija u Ohaju uhapsila je muškarca nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija njega kako kleči na vratu malog deteta i evidentno imitira način na koji je ubijen Afroamerikanac Džordž Flojd.

Šerifova kancelarija identifikovala je muškarca s fotografije koja je postala viralna u utorak. Radi se o Ajzaji Džeksonu (20), javljaju lokalni mediji.

Dok on kleči na vratu bebe koja vrišti, druga osoba joj drži ruke na leđima.

Nakon što su saznali za fotografiju, istražitelji su pronašli dvogodišnje dete, detetovu majku i Džeksona.

Muškarac sa slike je zadržan u zatvoru Klark Kauntija zbog uslovnog kršenja kazne, a slučaj je sada predat tužilaštvu okruga Klark koje će preispitati slučaj detaljnije i 'odrediti opseg i širinu optužbi za krivično delo'.

Dete je odvedeno u lokalnu bolnicu na pregled, ali nije pretrpelo nikakve povrede od incidenta. U razgovoru s majkom deteta, policija je otkrila da njoj nije poznato da je fotografija snimljena niti koji je njen sadržaj. Džekson je navodno hteo još malo da ispromoviše pokret "Životi crnaca su važni", a ovo mi se činio kao prikladan način da to uradi.

Na društvenim mrežama ova fotografija je izazvala bes.

'Doživotna robija za ovog bila bi suviše blaga kazna', napisao je konzervativni bloger Met Valš na Tviteru.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track