MLADIĆ JE UBIJEN PRE 16 GODINA, ALI SE NIKADA NIJE SAZNALA ISTINA: Zbog jedne serije sada su se pojavili novi tragovi!
Foto: Youtube/Printscreen

slučaj se ponovo istražuje

MLADIĆ JE UBIJEN PRE 16 GODINA, ALI SE NIKADA NIJE SAZNALA ISTINA: Zbog jedne serije sada su se pojavili novi tragovi!

Planeta -

Telo Afroamerikanca Alonza Bruksa pronađeno je 2004. godine u potoku. Danas, posle više od decenije, FBI je ekshumirao njegove ostatke nakon što je dokumentarac na Netfliksu "Nerešene misterije" ponovo njegov slučaj izneo u prvi plan.

Bruks je imao 23 godine kada je umro. Bio je jedan od samo trojice Afroamerikanaca na žurci u Kanzasu, na kojoj je bilo oko 100 gostiju, prema FBI. Na zabavu se odvezao sa prijateljima, ali oni su otišli pre njega, ostavljajući ga bez prevoza.

Kada sledećeg dana nije došao kući, porodica je pozvala policiju.

Tek posle mesec dana, kada je grupa porodice i prijatelja organizovala sopstvenu potragu, njegovo telo pronađeno je na gomili granja u potoku. Nakon što zvanična obdukcija izvedena 2004. godine nije odredila uzrok smrti, njegov slučaj je ostao nerešen.

Međutim, FBI i Ministarstvo pravde ponovo je otvorilo istragu, a FBI je prošlog meseca saopštio da nudi nagradu od 100.000 dolara svakome ko ima informacije o njegovoj smrti.

"Istražujemo da li je Alonzo ubijen. Njegova smrt svakako je sumnjiva, i neko, verovatno i više ljudi, zna šta se dogodilo te noći u aprilu 2004. Vreme je da istina izađe na videlo. Njegova porodica zaslužuje da zna istinu", rekao je državni tužilac Stiven Mekalister.

FBI je dodao da se njegova smrt istražuje kao potencijalni rasno motivisani zločin.

Od početka slučaja kruže glasine da je Bruks žrtva prljave igre.

"Neki kažu da je Bruks možda flertovao sa devojkom, neki da su pijani belci želeli da se potuku sa Afroamerikancem, dok neki kažu da su rasisti bili nezadovoljni što je on tu", naveli su iz FBI.

Bruksova majka Marija Ramirez veruje da je njen sin bio meta zbog rase.

"Ja sam Meksikanka a njegov otac je Afroamerikanac. Nisu samo ubili jednu rasu, već dve. On je bio meta zbog boje njegove kože", rekla je majka u junu.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track