TUČA AZERBEJDŽANACA I JERMENA U MOSKVI Jedan muškarac skočio na vetrobransko staklo terenca, a drugi udario vozača VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/ CIVILNET

TENZIJE

TUČA AZERBEJDŽANACA I JERMENA U MOSKVI Jedan muškarac skočio na vetrobransko staklo terenca, a drugi udario vozača VIDEO

Planeta -

U Moskvi je preksinoć izbila tuča zmeđu Azerbejdžanaca i Jermena, a incident su snimili očevici. Na snimku se vidi kako jedna osoba skače na vetrobransko staklo terenca BMW X5, dok drugi muškarac udara vozača kroz otvoren prozor.

Sudeći po jeziku i naglasku, Azerbejdžanci su napali Jermene, što je na Fejsbuku potvrdio David Tonojan, lider Saveza Jermena Rusije.

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Rusije saopštili su da je na više mesta u Moskvi zabeležen sukob Azerbejdžanaca i Jermena, a u neredima je uhapšeno 13 osoba.

Obračuni u Moskvi su posledica sukoba Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha, koji je počeo je u februaru 1988. godine, još dok su obe republike bile u sastavu SSSR-a. Tada se Nagorno-Karabaška autonomna regija otcepila od Azerbejdžana.

Za vreme oružanog sukoba 1992-1994, Azerbejdžan je izgubio kontrolu nad Nagorno-Karabahom i sedam okolnih područja. Pre 10-ak dana na liniji razgraničenja došlo je oružanog incidenta u kojem je bilo poginulih s obe strane.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja