Najnovije vesti

ROTVAJLER UJEDAO DEVOJČICU VIŠE OD 20 MINUTA: Naneo joj je stravične povrede, vlasnik slavi što mu neće oduzeti psa
Foto: Profimedia

švajcarska

ROTVAJLER UJEDAO DEVOJČICU VIŠE OD 20 MINUTA: Naneo joj je stravične povrede, vlasnik slavi što mu neće oduzeti psa

Planeta

Rotvajler Ajk, star tri godine, koji je gotovo do smrti izujedao jednu devojčicu u Švajcarskoj neće biti uspavan i biće mu dozvoljeno da ostane sa svojim vlasnikom Oliverom H. (40), prenosi Blick.ch.

Ajk je Mirjam (14) izujedao 6. juna kada ga je šetala zajedno sa njegovim vlasnikom. Oni su trčali sa psom, a u jednom trenutku Mirjam je tražila da sama šeta psa, kad ju je rotvajler i napao. Pas je devojčicu ujedao više od 20 minuta, nanevši joj brojne povrede po rukama, stomaku i butinama.

Devojčicu je pustio tek kada su ga policajci odvojili od nje. Dete je hitno prebačeno u bolnicu gde je provela devet dana kako bi joj lekari zalečili veoma opasne povrede, prenosi Telegraf. Međutim, vlasti su na kraju odlučile da pas sme da ostane sa vlasnikom, zbog čega se on veoma raduje.

Oliver je nakon incidenta rekao novinarima da strahuje da će mu oduzeti psa i uspavati ga, ali sada ne može da iskaže svoju radost.

"Veterinarska inspekcija je proverila moj dom i pratila kako izgleda šetnja sa Ajkom. Bio je veoma dobar, nisam čak ni morao da koristim korpu ili povodac", kaže Oliver, ali ističe da je psa ipak držao na povocu.

On kaže da ne zna šta je moglo da izazove njegovog psa na napad, obično je, tvrdi - tih i miran.

Iz veterinarske inspekcije su potvrdili da su doneli odluku da pas može da ostane sa vlasnikom, ali da mu je naređeno da psa uvek mora da šeta sa korpom i na povocu.

"Takođe, nije mu dozvoljeno da poveri psa trećem licu na čuvanje ukoliko ta osoba nije dovoljno fizički snažna da obuzda psa", naveli su iz inspekcije.

Kurir.rs/Blick.ch

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...