Najnovije vesti

NIKAD NIJE KASNO: Đuzepe diplomirao u 97. godini u Palermu i tu se ne zaustavlja! Najstariji diplomac! FOTO
Foto: Profimedia / FOTOGRAMMA/IPA

super-deka

NIKAD NIJE KASNO: Đuzepe diplomirao u 97. godini u Palermu i tu se ne zaustavlja! Najstariji diplomac! FOTO

Planeta

Đuzepe Paterno (97) postao je danas najstariji Italijan koji je ikada dilomirao, a tim povodom na Univerzitgetu u Palermu održana je svečasnost na kojoj mu je uručen i Lovorov venac.

Na svečanosti, uz cveće i šampanjac, na kojoj je Đuzepe dobio i diplomu za završene studije istorije i filozofije, dočekao ga je rektor Fabricio Micari, a dopratili su ga i deca, unuci i praunuci, prenosi Palermo tudej. 

foto: Profimedia / FOTOGRAMMA/IPA

"Uči i nikad ne odustaj", poručio je Paterno koji namerava da nastavi studije iako bi ih završio do stotog rođendana. 

Paterno je roden 10. septembra 1923. godine i prošao je fašizam, rat, oslobođenje, posleratni period, godine demokratije i socijalnih borbi.

Rođen u siromašnoj ali dostojanstvenoj porodici prioritet mu je bio rad, a ne studiranje. U mladosti je bio dostavljač, potom je zarađivao u pivnici. U 31 godini je postao geodet, a penziju je zradio radeći na železnici. 

foto: Profimedia / FOTOGRAMMA/IPA

Život penzionera mu je dao toliko slobodnog vremena da se posveti čitanju, svojoj velikoj strasti i bavljenju istorijom. Tako je 2017. godine u 94. godini odlučio da upiše istoriju. 

Njegova akademska karijera bila je uspešna sa mnogim počastima, studije je završio sa visokim ocenama, piše GDS - Đornale di Sićilja.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Profimedia / FOTOGRAMMA/IPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...