NOVI DETALJI U SLUČAJU EPSTAJN: Mogla bi da svedoči bivša devojka milijardera pedofila! Evo ko je misteriozna Šeli
Foto: Profimedia

istraga je u toku

NOVI DETALJI U SLUČAJU EPSTAJN: Mogla bi da svedoči bivša devojka milijardera pedofila! Evo ko je misteriozna Šeli

Planeta -

Žena, s kojom je Džefri Epstajn bio u ljubavnoj vezi u vreme kad je maloletna Virdžinija Roberts navodno bila primorana da spava sa princom Endruom, mogla bi da bude pozvana radi svedočenja u korist Epstajnovih žrtava.

U imejlu, koji je do sada bio zapečaćen, Gilejn Maksvel, koja je osumnjičena da je kao Epstajnova "madam" bila saučesnica u seksualnom zlostavljanju maloletnica, pominje ženu po imenu "Šeli" kao Epstajnovu devojku u periodu 1999-2002. godine.

Kako saznaje Mejl od sandej, reč je o Šeli En Luis (43), rođenoj u Češiru, u Engleskoj, koja je nekada je radila u odeljenju za savremenu umetnost aukcijske kuće "Kristiz", u Njujorku, a sada ima kompaniju koja upravlja joga centrima u SAD, dok je ranije vodila agencije koje su držale kurseve životnog stila za klijente koji žele da se "izleče od prošlosti".

Iako nema dokaza da je na bilo koji način bila umešana ili upoznata s nezakonitim radnjama u ovom slučaju, tužilaštvo ili advokati Epstajnovih žrtava mogli bi da zatraže pomoć od nje.

"Gospođa Luis možda ima dragocene informacije koje bi mogle da pomognu žrtvama koje traže nadoknadu štete. Pozvaćemo je da kaže Federalnom istražnom birou sve što zna", rekli su advokati žrtava.

U imejlu koji je poslala Epstajnu u januaru 2015. godine, a koji je objavljen prošle nedelje kao jedan od dokumenata prikupljenih u postupku Virdžinije Roberts, pedesetosmogodišnja Maksvel napisala je: "Bila bih zahvalna kad bi Šeli javno rekla da ti je bila devojka, mislim da je to bilo od kraja 1999. do 2002".

Epstajn nije osporio tvrdnju da mu je "Šeli" bila devojka u pomenutom periodu i samo je odgovorio: "Što se mene tiče, u redu."

Knjige letova pokazuju da je Luis često putovala Epstajnovim privatnim avionim, mnogo puta sama s njim. Epstajn je izvršio samoubistvo čekajući suđenje za seksualno zlostavljanje maloletnica.

Između ostalog, Šeli je bila u Njujorku, gde je Epstajn imao vilu od 70 miliona dolara, ali i na njegovom privatnom ostrvu Litl Sent Džejms, u Karipskom moru, poznatom kao “Pedofilsko ostrvo”.

Luis je imala 22 godine 1999. upoznata Epstajna u Njujorku, dok je radila za "Kristiz".

Ona je obrisala sve svoje naloge na društvenim mrežama neposredno nakon što je u petak objavljena sudska dokumentacija, ali je u ranijim intervjuima opisivala kako je u Njujorku imala "mentora", čije ime nije navela. Sredinom dvehiljaditih objavila je knjigu za decu "Ključ do srca", koju su hvalile autorka knjiga o Hariju Poteru Džoan Rouling i bivša prva dama Amerike Lora Buš.

Šeli Luis, koja živi naizmenično u Londonu i Njujorku, ima stan od milion dolara u zapadnom Londonu, koji deli sa sestrom.

Drugi dokumenti iz nedavno objavljene grupe otkrili su šokantne informacije, između ostalog i to da je Maksvel, dugogodišnja prijateljica princa Endrua, tajno simala maloletne devojke tokom seksualnog zlostavljanja, između ostalih i Virdžiniju Roberts.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track