URAGAN ISAJA PONOVO JAČA: Zatvoreni parkovi i plaže na Floridi, vlasti apeluju na građane da se ne opuštaju!
Foto: Profimedia

nevreme

URAGAN ISAJA PONOVO JAČA: Zatvoreni parkovi i plaže na Floridi, vlasti apeluju na građane da se ne opuštaju!

Planeta -

Uragan Isaja pogodio je istočnu obalu Floride, praćen obilnim padavinama i snažnim vetrovima i od tropske oluje ponovo postaje uragan dok se kreće dalje prema severoistoku duž istočne obale SAD.

Plaže, parkovi i mobilni korona-test punktovi na Floridi su zatvoreni, a guverner Floride Ron de Santis ukazao je da su mogući prekidi u isporuci električne energije.

AP izveštava da je Nacionalna služba za praćenje uragana saopštila da je Isaja trenutno u kategoriji tropske oluje, da se kreće brzinom od 105 kilometara na sat, ali polako ponovo dobija na intenzitetu i nastavlja da se premešta duž istočne obale SAD, uputivši apel građanima da se ne opuštaju.

Stejsi Stjuart, specijalista za uragane, upozorila je da su vetrovi u nižim delovima oluje dobili na intenzitetu i da su na granici da postanu uraganski.

"Očekivali smo da će se razviti uragan, ali još nije. Ovo je situacija sa dve oluje - ukoliko ste sa zapadne strane Isaje nećete biti naročito ugroženi, ali ako ste na istočnoj strani - imaćete veoma loše vremenske prilike", upozorila je Stjuartova.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track