Najnovije vesti

UŽAS U ŠVEDSKOJ: Devojčica (12) ubijena tokom pucnjave pored benzinske stanice, usmrtio je zalutali metak
Foto: Profimedia

jezivo

UŽAS U ŠVEDSKOJ: Devojčica (12) ubijena tokom pucnjave pored benzinske stanice, usmrtio je zalutali metak

Planeta

Zbog smrti 12-godišnje devojčice koja je poginula nakon što ju je pogodio zalutali metak u Švedskoj su se ponovno pokrenule rasprave o suzbijanju nasilja lokalnih bandi.

Prema informacijama medija, neimenovana devojčica ubijena je u nedelju tokom pucnjave koja se zbivala pored benzinske stanice. Istraga je u toku.

Pojedinosti o tome što se dogodilo nisu zvanično potvrđene, ali lokalni mediji izveštavaju da su naoružane osobe pucale na dva člana kriminalne bande i da nisu imale nameru da pogode dete, piše BBC.

"To se ne sme ponoviti. Stradala je devojčica od 12 godina"

Građani su juče na mesto događaja postavili cveće i sveće, a neki od njih pozvali su na oštrije akcije protiv nasilja bandi.

"To se ne sme ponoviti. Stradala je devojčica od 12 godina", rekla je jedna žena agenciji AFP.

Švedska je prošle godine najavila da je uspostavila posebnu radnu grupu za borbu protiv nasilja među bandama. Policiji su dodeljene dodatna nadzorna ovlašćenja, a povećane su kazne za zloupotrebe droga i oružja.

Prema podacima švedske policije, u prvih šest meseci ove godine u 163 pucnjave ubijeno je dvadeset ljudi. U 2019. poginule su 42 osobe u 334 prijavljene pucnjave.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...