SUD JE NAREDIO DA SE OVO OBJAVI: Novi šok snimak poslednjih trenutaka Džordža Flojda! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Youtube printscreen Fox news 9

TUGA

SUD JE NAREDIO DA SE OVO OBJAVI: Novi šok snimak poslednjih trenutaka Džordža Flojda! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Snimak je objavljen po nalogu suda u Mineapolisu, koji vodi postupak po optužbi za ubistvo protiv policajaca koji su učestvovali u hapšenju.

Američka policija objavila je video-snimak hapšenja Džordža Flojda, tokom kog je on preminuo, zabeležen kamerom na uniformi policajaca.

Na ovom snimku se vidi drugi ugao hapšenja, pošto je do sada bio poznat samo snimak koji je zabeležila prolaznica.Snimak je objavljen po nalogu suda u Mineapolisu, koji vodi postupak po optužbi za ubistvo protiv policajaca koji su učestvovali u hapšenju.

Flojd je preminuo pošto mu je policajac Derek Šoven klečao nogom na vratu duže vreme. Šovin i njegove kolege optužene su za ubistvo i saučesništvo, a smrt Džordža Flojda izazvala je antirasističke proteste širom Amerike, koji su se u mnogim gradovima pretvorili u nerede.

Snimak je dug sat vremena i zabeležile su ga kamere policajaca Tomasa Lejna i Aleksandera Kuenga, koji su optuženi za saučesništvo, a prvi su se pojavili na mestu incidenta, po pozivu vlasnika radnje kome je Flojd navodno hteo da plati lažnom novčanicom od 20 dolara.

Policajci prvo razgovaraju sa prodavcem, a onda odlaze do Flojda koji sedi u automobilu. Flojd, koji je imao kriminalni dosije i kome je pretila duža kazna kao povratniku u slučaju da ponovo bude osuđen, izgleda kao da se uspaničio i da moli policajce da ga puste, iako su njegove reči nerazumljive na snimku.

Flojd izgleda kao da plače i u jednom trenutku spušta glavu na volan.

Policajci ga izvlače iz automobila, stavljaju mu lisice na ruke i pokušavaju da ga uguraju u patrolno vozilo. On počinje da se opire u patrolnom vozilu i da govori kako ne može da diše, a potom ga policajci izvlače i on završi na zemlji.

Potom se više puta čuje kako Flojd zapomaže da ne može da diše, a video se završava dolaskom hitne pomoći koja pokušava da reanimira onesvešćenog Flojda.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track