Najnovije vesti

MINSK TVRDI DA IMA DOKAZE O UPLIVU STRANOG FAKTORA U NEMIRE: Predlažemo da sagledamo šta se danas dešava u Belorusiji
Foto: Profimedia / Siarhei LESKIEC/ AFP

napeto

MINSK TVRDI DA IMA DOKAZE O UPLIVU STRANOG FAKTORA U NEMIRE: Predlažemo da sagledamo šta se danas dešava u Belorusiji

Planeta

Minsk je spreman na konstruktivni dijalog sa inostranim partnerima i može da ponudi ubedljive dokaze o stranom mešanju u aktuelna dešavanja i nemire u Belorusiji, saopštilo je sinoć belorusko Ministarstvo inostranih poslova.

"Predlažemo da objektivno i bez emocija sagledamo šta se, kako i zašto ovo danas dešava u Belorusiji. Spremni smo za konstruktivni, a glavno je, objektivni dijalog na ovu temu sa svim inostranim partnerima. Spremni smo da predstavimo konkretne, neoborive dokaze koje otkrivaju pozadinu ovih događaja, uključujući mešanje spolja", navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo je ocenilo kao nedopustive izjave nekih evropskih zvaničnika o situaciji u Belorusiji posle završetka predsedničkih izbora u toj zemlji.

"Hvala na izjavama podrške suverenitetu i nezavisnosti Belorusije. U isto vreme je apsolutno nedopustivo da jedan broj evropskih činovnika brzopleto izlazi s najvažnijim za našu državu saopštenjem, bez pokušaja da objektivno sagledaju i realno ocene situaciju", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ocenjuje da su neki zaključci doneti na osnovu "jednostranih informacija i otvorenih laži".

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ranije je izjavio da su demonstrantima na protestima u noći između nedelje i ponedeljka upravljali pomoću telefonskih poziva iz Velike Britanije, Poljske i Češke.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...