MASOVNI MITING PODRŠKE LUKAŠENKU U MINSKU Ministar otkrio koliku dnevnicu pristalice opozicije dobijaju i odakle (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

jasno

MASOVNI MITING PODRŠKE LUKAŠENKU U MINSKU Ministar otkrio koliku dnevnicu pristalice opozicije dobijaju i odakle (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pridružio se danas svojim pristalicama na skupu ispred sedišta vlade u Minsku.

"Hvala vam što ste došli. Došli ste ovde da zaštitite svoju zemlju, nezavisnost i svoje porodice!", poručio je Lukašenko okupljenima kojih je bilo oko hiljadu, prenosi TAS S.

Ministar unutrašnjih poslova Belorusije Jurij Karajev izjavio je da se jezgro demonstranata u Belorusiji finansira iz inostranstva.

Karajev, obraćajući se okupljenima na mitingu, rekao je da se demonstrantima koji već nedelju dana izlaze na ulicu, izražavajući svoje nezadovoljstvo rezultatima predsedničkih izbora, plaća za učešće na skupovima - muškarcima 12 dolara, a ženama 24 dolara.

„Kontrolišu im svest i podsvest i upravljaju njima“, dodao je Karajev.Ministar policije je posavetovao građane da ne učestvuju na neodobrenim protestima.

„Svaki neodobreni masovni skup može dovesti do stampeda i pogibije ljudi“, rekao je Karajev.

1 / 10 Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Podsetimo, danas se u Minsku održava miting podrške aktuelnom predsedniku republike Aleksandru Lukašenku. Prema nekim podacima, na njemu učestvuje nekoliko hiljada ljudi.

U Belorusiji već danima traju protesti protiv Lukašenka i njegove pobede na nedavnim izborima, a danas su se prvi put okupile i njegove pristalice na kontramitingu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track