NASTAVNIK PEDOFIL ZLOSTAVLJAO UČENIKE, ALI NE IDE U ZATVOR IZ BIZARNOG RAZLOGA: Ostaje u kućnom pritvoru jer je PREDEBEO
Foto: Profimedia

čudna presuda

NASTAVNIK PEDOFIL ZLOSTAVLJAO UČENIKE, ALI NE IDE U ZATVOR IZ BIZARNOG RAZLOGA: Ostaje u kućnom pritvoru jer je PREDEBEO

Planeta -

Nastavnik pedofil neće provesti nijedan dan u zatvoru jer bi njegov prevoz australijsku državu koštao i do 40.000 dolara zbog njegove gojaznosti.

Piter Džon O'Nil (61) kod kuće je u Kanberi dok čeka presudu. U invalidskim je kolicima, potrebna mu je celodnevna nega i sud je proglasio kako je on nesposoban za putovanja.

Sudija Alan Blou rekao je na prethodnom ročištu kako O'Nilu može presuditi samo uslovnu zatvorsku kaznu jer je ionako konstantno u kućnom pritvoru s obzirom na to da se ne može kretati.

O'Nil se izjasnio krivim za šest tačaka seksualnog napada i jednu tačku silovanja maloletne osobe. Presuda bi trebalo da bude izrečena 25. avgusta.

Bivši učenici izrazili su svoj bes ovakvom presudom u Fejsbuk grupi "Old Dominic Scholars".

"Baš me briga koliko je bolestan - trebalo bi da provede svoje poslednje dane u zatvoru", napisao je jedan muškarac.

Advokat Greg Barns SC kazao je kako će medicinski avion potreban za prevoz njegovoh klijenta državu koštati između 25.000 i 40.000 dolara.

Na kraju ispada da 61-godišnjak ne može da izdržava kaznu u zatvoru, nema novca za plaćanje novčane kazne, a zbog zdravstvenog stanja ne može odrađivati kaznu neplaćenim radom u zajednici.

Rejčel Grgurevic, koja je napustila Dominik koledž 1989. godine, rekla je ranije kako O'Nil nije bio samo pedofil, već da je fizički i emocionalno zlostavljao svoje učenike.

"Rekao mi je da sam debela i glupa, da nikada neće biti ništa od mene i da me niko neće voleti", kazala je.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja