NOVINARKA OTIŠLA NA ODMOR, PA OSTALA ZGRANUTA: Mi Italijani smo ti koji šire zarazu!
Foto: Youtube/Printscreen

kao da korona nije ni postojala

NOVINARKA OTIŠLA NA ODMOR, PA OSTALA ZGRANUTA: Mi Italijani smo ti koji šire zarazu!

Planeta -

"Mi, Italijani, jesmo ti koji prenosimo zarazu", piše sa grčke Sitonije italijanska novinarka i književnica Kjara Lico.

Ona izveštava da su plaže na Sitoniji poluprazne, da nema gužvi koje se mogu ovih dana videti na italijanskim plažama, kako kaže krcatim turistima, gde se jedva prolazi od desetina redova ležaljki i suncobrana, bez obaveznog razmaka, među ljudima bez maski, kao da koronavirus nikada nije ni postojao.

Kjara Lico se pita zasto oni koji se vraćaju sa letovanja iz inostranstva u Italiji moraju da se podvrgnu testiranju na Covid-19, a ne i oni Italijani koji se vraćaju sa prenatrpanih domaćih plaža.

"Kako mogu biti mirna kada se sutra vratim na radno mesto, nakon što sam uradila test na koronavirus, ako znam da je moja koleginica za stolom prekoputa bila na jednoj od tih pretrpanih italijanskih plaža i nije bila obavezna da uradi test na Covid-19", pita se novinarka Lico.

"Mi smo ti koji prenosimo zarazu, mrzim to reći, ali mi Italijani, hiljade koji se guraju na plaži i po ulicama grada u San Vito Lo Capo (Sicilija)", komentariše novinarka i podseća na reči premijera Đuzepea Kontea koji je nakon ukidanja karantina rekao: "Sloboda ne znači zaraziti druge".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track