Najnovije vesti

AMERIČKI SENAT U POSLEDNJEM IZVEŠTAJU: Vikiliks ključan za rusko mešanje u izbore i Trampovu pobedu Klintonove!
Foto: EPA / Chris Kleponis / Pool

ne odustaju

AMERIČKI SENAT U POSLEDNJEM IZVEŠTAJU: Vikiliks ključan za rusko mešanje u izbore i Trampovu pobedu Klintonove!

Planeta

Vikiliks je odigrao ključnu ulogu u ruskim obaveštajnim aktivnostima usmerenim da utiču na ishod predsedničkih izbora 2016. godine u SAD i pobedu sadašnjeg predsednika Donalda Trampa, navodi se u izveštaju senatskog odbora za obaveštajna pitanja.

Vikiliks je po svemu sudeći znao da pomaže ruskoj obaveštajnoj službi, konstatovano je danas tokom zasedanja senatskog odbora, prenosi Rojters.

U izveštaju se spominje i šef Trampovog izbornog štaba Pol Manafor kao osoba koja je sarađivala sa Rusima, među kojima je i ruski oligarh Oleg Deripaska i to i pre, i posle američkih predsedničkih izbora 2016. godine.

Na sednici odbora je konstatovano da su Manaforova uloga i bliskost sa Donaldom Trampom pogodovali ruskoj obaveštajnoj službi i predstavljali ozbiljnu kontraobaveštajnu pretnju za SAD.

Ove tvrdnje su deo petog i finalnog poglavlja izveštaja senatskog odbora za obaveštajna pitanja zasnovanog na troipogodišnjoj istrazi o ruskoj umešanosti u Trampovu pobedu 2016. godine nad predsedničkom kandidatkinjom Demokratske stranke Hilari Klinton.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Chris Kleponis / Pool

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja