NOMINACIJA ODAJE POČAST MOM ŽIVOTU: Bajden i zvanično kandidat demokrata na predsedničkim izborima u SAD (VIDEO)
Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

AMERIKA

NOMINACIJA ODAJE POČAST MOM ŽIVOTU: Bajden i zvanično kandidat demokrata na predsedničkim izborima u SAD (VIDEO)

Planeta -

Američka Demokratska stranka drugog je dana svoje nacionalne konvencije i formalno nominirala Džoa Bajdena (77) za svog kandidata koji će se suprotstaviti aktualnom predsedniku Donaldu Trampu na predsedničkim izborima će biti održani 3. novembra.

Nakon što je Bajden i zvanično nominovan, on je putem Tvitera poslao poruku kako ova nominacija "odaje počast njegovom životu", dok je glavna govornica dana bila njegova supruga Džil.

Ona je u vrlo ličnom obraćanju ponudila uvid kako je pomogla Bajdenu da zaceli ranu nakon što su mu prva supruga i ćerka poginule u saobraćajnoj nesreći.

"Nisam ni mogla zamisliti kako ću se u 26. godini pitati 'Kako popraviti slomljenu porodicu?'. A odgovor je isti kao i za slomljenu naciju: 'Ljubavlju i razumevanjem'. Ako poverimo naciju Džou, on će za vašu porodicu učiniti ono što je učinio i za našu: skupiti nas zajedno i učiniti je celom", naglasila je Džil Bajden, prenose agencije.

Uz Džil Bajden, delegatima su se u utorak obratili i bivši predsednici Bil Klinton i Džimi Karter.

"U vremenima poput ovih, Ovalni kabinet bi trebao biti komandni centar. Umesto toga, on je sada središte oluje. Tamo jedino vlada haos, a jedina stvar koja se ne menja je predsednikova odlučnost da negira odogovornost i prebaci krivicu na nekog drugog", naglasio je Klinton u svom unapred snimljenom obraćanju delegatima.

U sredu, trećeg dana konvencije glavni govornici biće Bajdenova kandidatkinja za potpredsednicu Kamala Haris i još jedan bivši predsednik Barak Obama.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track