KINA PROGONI HRIŠĆANE I NA MREŽI: Drakonske kazne za držanje onlajn kurseva o Bibliji! (VIDEO)
Foto: Profimadia

opasno

KINA PROGONI HRIŠĆANE I NA MREŽI: Drakonske kazne za držanje onlajn kurseva o Bibliji! (VIDEO)

Planeta -

Hrišćanin iz kineske provincije Junan kažnjen je zbog prostog držanja kursa Biblije na mreži. Džang Venli je 11. avgusta dobio obaveštenje o administrativnoj kazni od lokalnog Biroa za etnička i verska pitanja (ERAB), nakon što je optužen da je domaćin nelegalnog treninga verskog obrazovanja.

Kineska hrišćanska udruga pravednosti primetila je da je Venli takođe dobio kaznu u iznosu od 2.870 USD) izdatu od ERAB-a Lincang Citi Linkiang District.

Međunarodni hrišćanski koncern (ICC) izveštava da je u obaveštenju citiran Pravilnik o verskim pitanjima iz 2018. godine, član 41, koji kaže da "Nesvesne grupe, nereligijske škole, mesta neverske aktivnosti i privremena mesta aktivnosti nisu na odgovarajući način označena kao verska one ne mogu obavljati verske aktivnosti, prihvatajući verske donacije, vršeći versku obuku, […] ”.

Od Džanga zatraženo je da odmah prestane i odustane od svojih aktivnosti ministarstva, a ako ima bilo kakve primedbe na zahtev, mora da podnese pismenu žalbu ERAB-u u roku od tri dana od prijema obaveštenja.

ICC je rekao da ovaj slučaj pokazuje da će "sve rizičnije za bilo kog hrišćana u Kini da drži proučavanje Biblije ili sprovodi crkvene aktivnosti na mreži".

"Od Vuhana, Sečuana do Junana, lokalne vlasti su vodile brigu o hrišćanima, naročito onima iz kućnih crkava", napomenula je grupa. "Mnoge njihove mrežne aktivnosti bile su greške i prekinute. Cilj njihove akcije je prisiljavanje članova crkvenih kuća da se pridruže crkvama koje imaju podršku države."

Kurir.rs/premierchristian.news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track