Najnovije vesti

BRAZILSKI STAROSEDEOCI BLOKIRALI AUTO-PUT: Nisu zadovoljni kako vlada upravlja krizom oko korona virusa (VIDEO)
Foto: Profimedia

raste broj zaraženih

BRAZILSKI STAROSEDEOCI BLOKIRALI AUTO-PUT: Nisu zadovoljni kako vlada upravlja krizom oko korona virusa (VIDEO)

Planeta

Brazilski starosedeoci blokirali su glavni auto-put u amazonskoj državi Para, nastavljajući protest zbog načina na koji je vlada upravljala korona krizom.

Pripadnici pelmena Kajapo, koji su protekle nedlje zaustavili saobraćanje kamiona sa kukuruzom, smatraju da ih vlada nije zaštilia od panedemije korona virusa, tokom koje su preminule četiri njihove starešine, kao i da ih nisu konsultovali o planovima da izgrade autoput u neposrednoj bilizini njihove zemlje.

Kako je saopštila policija, starosedeoci su ponovo blokirali put u znak protesta zbog nedostatka medicinske opreme za borbu protiv korona virusa i zbog nedostatka dijaloga o ilegalnom rudarstvu i deforestaciji Amazonske prašume, prenosi Gardijan.

Pripadnici plemena Kajapo privremeno su postupili prema nalogu suda koji je ove nedelje naredio da se raziđu, ali ne nameravaju da trajno odstupe i insistirajju da se vladini zvaničnici sastanu sa njima.

BROJ ZARAŽENIH U BRAZILU PREŠAO 3,5 MILIONA

U Brazilu su u poslednja 24 sata potvrđena 45.323 nova slučaja korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih premašio 3,5 miliona, a preminule su 1.204 osobe, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

U toj zemlji sada je ukupno zaraženo 3.501,975 ljudi, a preminule su 112.304 osobe, prenosi Gardijan.

Nakon što je Brazil objavio nove podatke o broju smrtnih slučajeva, ukupan broj preminulih u Latinskoj Americi premašio je 250.000.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...