Najnovije vesti

STANJE NAVALJNOG MALO BOLJE, STIGAO NEMAČKI AVION: Ruski lekar poručio da je transport rizik po život opozicionog lidera
Foto: Profimedia / Vasily MAXIMOV / AFP

rusija

STANJE NAVALJNOG MALO BOLJE, STIGAO NEMAČKI AVION: Ruski lekar poručio da je transport rizik po život opozicionog lidera

Planeta

Glavni doktor koji se brine o zdravlju ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, Aleksandar Murahovski, izjavio je danas da se njegovo zdravstveno stanje malo poboljšalo, ali da još uvek nije stabilno i da bi pokušaji da se transportuje na drugo mesto predstavljali rizik po njegov život.

Murahovski je kazao i da postoji pet mogućih dijagnoza o stanju Navaljnog, kao i da će rezultati testa biti poznati u roku od dva dana, prenosi Rojters i dodaje da je on odbio da odgovori na pitanje da li je ruski opozicionar otrovan.

Pre nego što Navaljni bude transportovan u inostranstvo radi daljeg tretmana, treba rešiti brojna pravna pitanja, rekao je Murahovski i dodao da su vrhunski lekari iz Moskve doputovali kako bi se pobrinuli za Navaljnog.

U međuvremenu, objavljeno je da je nemacki ambulantni avion koji bi trebalo da transportuje Navaljnog u Nemačku sleteo na aerodrom u Omsku.

NJegova portparolka Kira Jarmiš ranije danas je rekla da bolnica u Sibiru u kojoj se nalazi Navaljni odbija da dozvoli da se on transportuje u bolje opremljenu ustanovu gde bi mogao da dobije bolju negu.

Ona je kazala da je šef doktora rekao da je stanje Navaljnog nestabilno i da je želja njegove porodice da ga premeste u drugu ustanovu nedovoljna da opravda takvu akciju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...