FINANSIJSKI GURU POKOPAO SAD: Ameriku održavaju milijarde dolara bez pokrića, evo kada sledi konačan pad! (VIDEO)
Foto: Profimedia

procena

FINANSIJSKI GURU POKOPAO SAD: Ameriku održavaju milijarde dolara bez pokrića, evo kada sledi konačan pad! (VIDEO)

Planeta -

Iako su monetarni podsticaji možda ublažili finansijska tržišta u kratkom roku, ogromna količina duga kao rezultat će stvoriti negativne posledice za ekonomiju dugoročno.

Ovo su reči gurua za investiranje Džima Rodžersa, čiji je kvantni fond vratio 4.200 procenata u prvih deset godina svog osnivanja.

Rogdžers je rekao da je rast akcija od marta u velikoj meri posledica naplate kvantitativnog ublažavanja duga.

"Pre šest meseci, Sjedinjene Države bile su najveća zemlja dužnika u istoriji sveta. Nikada niko nije toliko dugovao. Od tada su Sjedinjene Države povećale svoj dug za nekoliko milijardi. "Ako mi date nekoliko triliona dolara, pokazaću vam veoma, veoma dobru zabavu", rekao je.

Sledeći finansijski pad mogao bi biti još gori od onog koji smo videli ove godine, upozorio je Rodžers. "Ovo je sigurno bila najgora stvar u mom životu. Imali smo veliki oporavak jer vlade svugde štampaju i troše neverovatne količine novca, ali to samo znači da će sledeći put biti još gore“.

Što se zlata tiče, guru investicija je rekao da cene još uvek imaju mnogo prostora za rast: „Ako sam u pravu, zlato će ići mnogo, mnogo, mnogo više pre nego što se ovo završi. Zlato se može pretvoriti u balon. Nadam se da neće, jer ako se pretvori u balon, moraću da ga prodam a nikad ga ne želim prodati. Želim da moja deca jednog dana imaju moje zlato i srebro. "

Kurir.rs/Logicno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track