NOVI PROTESTI U PORTLANDU, NEREDI NE PRESTAJU: Demonstranti bacali kamenje i flaše na policiju, haos na ulicama! (VIDEO)
Foto: EPA/DAVID SWANSON

SAD

NOVI PROTESTI U PORTLANDU, NEREDI NE PRESTAJU: Demonstranti bacali kamenje i flaše na policiju, haos na ulicama! (VIDEO)

Planeta -

Demonstranti u američkom gradu Portlandu, u saveznoj državi Oregon, kamenjem i flašama su gađali pripadnike organa reda tokom noćašnjeg protesta u blizini jedne javne zgrade u kojoj se, između ostalog, nalaze i kancelarije lokalne policije.

Kako prenosi AP, demonstranti su sinoć planirali da u protestnoj šetnji dođu do zgrade, ali ih je policija zaustavila na jednom mostu, pa su se potom vratili i ka odredištu krenuli automobilima.

Protestni skup, koji je isprva okarakterisan kao neovlašćen, kasnije je proglašen neredima - policajci su gađani kamenjem, flašama i drugim predmetima, a demonstranti su koristili i "pejntbol" puške i lasere.

Policija je uspela da potisne demonstrante iz područje u blizini zgrade, a na fogotrafijama koje su se pojavile na internetu moglo se videti kako njeni pripadnici sa lica mesta odvode više ljudi, ali nije poznato da li je iko od njih uhapšen.

Ovo je jedan u nizu protesta koji su se u Portlandu dogodili od ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track