ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE SNIMIO KAKO POLICIJA PUCA NA DŽEJKOBA BLEJKA Ovo jako uznemirava, celu noć nisam mogao da zaspim
Foto: Printscreen Youtube/Inside Edition

viskonsin

ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE SNIMIO KAKO POLICIJA PUCA NA DŽEJKOBA BLEJKA Ovo jako uznemirava, celu noć nisam mogao da zaspim

Planeta -

Rejsin Vajt samo je nekoliko puta video Džejkoba Blejka otkako se u februaru preselio u Kenošu u Viskonsinu. Njih dvojica nikada nisu razgovarali, ali bi uvek viđao Blejkovu decu kako se igraju napolju.

Vajt je opet video Blejka i njegovu decu u nedelju kada je i snimio video u kojem je Blejka upucala policija.

"Blejk je trenutno u stabilnom stanju na odeljnju intenzivne nege", izjavio advokat njegove porodice Ben Kramp.

Videozapis koji je pregledan više od 2,4 miliona puta pobudio je bes u gradu Kenoši koji je smešten na obali jezera Mičigen između Čikaga i Milvokija.

"Zabrinjavajuće je gledati prizor u kojem policija nenaoružanog čoveka puca sedam puta. To me jako uznemirava. Sigurna sam da njegova deca traumatizovana više nego bilo ko u toku ove situacije", rekao je Vajt za CNN.

Zbog ovog slučaja demonstranti širom zemlje pozivaju na pravdu. Vajt je kazao kako se nada da će policajac koji je upucao Blejka preuzeti odgovornost i priznati da je upotrebio preteranu silu.

"Zaista se nadam da svi vide ovo što se događa širom zemlje i sveta. Nadam se da će biti pravde za ovog čoveka", rekao je Vajt.

Pre pucnjave policijski službenici su bili grubi prema Blejku, tukli su ga po glavi i rebrima. Zbog toga je Vajt snimio video. Kazao je da je ljut i traumatizovan zbog onoga što je snimio i da celu noć nije uspeo da zaspi.

Policija u Kenoši zatražila je da odeljenje kriminalističke istrage Viskonsina preuzme istragu o pucnjavi.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track