HILARI KLINTON O AMERIČKIM PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Bajden ne sme ni slučajno da prizna poraz u izbornoj noći
Foto: Profimedia

SAD

HILARI KLINTON O AMERIČKIM PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Bajden ne sme ni slučajno da prizna poraz u izbornoj noći

Planeta -

Bivša demokratska kandidatkinja na američkim predsedničkim izborima 2016. godine Hilari Klinton, savetovala je demokratskom predsedničkom kandidatu Džou Bajdenu da ni slučajno ne prizna poraz u izbornoj noći.

Ona smatra da bi objava konačnih rezultata mogla da se oduži zbog najavljenog glasanja poštom, preneo je Rojters.

Klintonovu je na predsedničkim izborima 2016. godine porazio kandidat Republikanske stranke Donald Tramp, koji, kako pokazuju rezultati najnovijih anketa, uoči predstojećih novembarskih izbora, prilično zaostaje za svojim suparnikom iz Demokratske stranke Džo Bajdenom.

Hilari Klinton je priznala poraz u izbornoj noći 2016. godine ali sada tvrdi da bi pobednik ovogodišnjih izbora mogao biti poznat tek nešto kasnije u novembru zbog glasanja poštom u jeku pandemije korona virusa.

Ona kaže da bi rezultati u izbornoj noći mogli da ukažu na malu prednost Trumpa, a u tom slučaju, upozorava Klintonova, "Biden ne bi trebalo da popustiti ni pod kojim okolnostima jer će se to razvući".

Bivša američka državna sekretarka rekla je to tokom intervjua u emisiji Cirkus, televizijske mreže šou tajme, preneo je danas Rojters.

Predstavnik Bidenovog izbornog štaba odbio je da prokomentariše ovo upozorenje Hilari Klinton.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track