Najnovije vesti

AUSTRALIJANKA KAŽNJENA SA 6 MESECI ZATVORA ZBOG KRŠENJA MERE KARANTINA: Tajno se vratila u Pert, pa otišla kod roditelja
Foto: Profimedia

epidemija

AUSTRALIJANKA KAŽNJENA SA 6 MESECI ZATVORA ZBOG KRŠENJA MERE KARANTINA: Tajno se vratila u Pert, pa otišla kod roditelja

Planeta

Australijanka Ašer Fej van der Sanden (28) kažnjena je sa šest meseci zatvora jer je prekršila propisanu meru karantina.

Ova devojka je provela mesec dana na putu i boravila je u državi Viktorija koja je teško pogođena korona virusom, a kada joj je odobreno da se vrati kući u Pert, država Zapadna Australija, odredena joj je i mera od 14 dana karantina u jednom hotelu o sopstvenom trošku.

Međutim, mlada Australijanka je tajno doputovala u Pert i otišla u kuću svojih roditelja gde je i uhapšena.

U saveznoj državi Zapadna Australija se kršenje mere karantina strogo kažnjava zatvorom do 12 meseci ili novčanom kaznom u iznosu od 27.000 funti.

Advokat van der Sandenove je rekao da je ona otputovala u Viktoriju kako bi se brinula o bolesnoj sestri, međutim, s obzirom da više nije mogla tamo da izdrži, odlučila je da se vrati u Pert.

Advokat takođe tvrdi da je van der Sandenova odmah po dolasku u roditeljsku kuću stupila u samoizolaciji tokom koje nije bila u kontaktu s drugim osobama.

Sudija Endru Metjuz je zaključio da je Ašer Fej van der Sanden počinila "veoma opasan prekršaj" koji je mogao da izazove širenje korona virusa i izrekao joj je kaznu od šest meseci zatvora.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...