TAKSISTA VEROVAO TEORIJI ZAVERE, A SADA JE UDOVAC: Amerikanac bio siguran da je sve oko korone prevara! Sad zna da nije!
Foto: YoutubePrintscreen/ WPTV News

tuga

TAKSISTA VEROVAO TEORIJI ZAVERE, A SADA JE UDOVAC: Amerikanac bio siguran da je sve oko korone prevara! Sad zna da nije!

Planeta -

Vozač taksija sa Floride koji je verovao u lažne tvrdnje da je korona virus velika prevara izgubio je suprugu zbog covid-19.

Brajan Li Hičens i njegova supruga Erin poverovali su u tvrdnje koje su pročitali na Fejsbuku da je korona virus izmišljen, da je povezan sa 5G mrežom ili da je sličan gripu.

Zbog toga se nisu pridržavali uputstava zdravstvenih radnika niti su se obratili lekaru kada su se oboje razboleli početkom maja, piše BBC.

Brajan se oporavio, ali njegova 46-godišnja supruga je ovog meseca preminula od srčanih problema povezanih sa korona virusom.

Brajan je u julu razgovarao sa novinarom BBC u okviru istražicanja koje je sproveo britanski javni medijski servis o ceni dezinformacija o korona virusu, koja je plaćena ljudskim životima.

Tada je njegova supruga još bila živa, ali na respiratoru.

Erin je i ranije imala probleme sa zdravljem - bolovala je od astme i poremećaja spavanja.

Brajan je rekao da sada žali što nije slušao savete o korona virusu od početka epidemije i izrazio nadu da će mu supruga oprostiti.

On ističe da je korona stvaran virus koji različito deluje na ljude i dodaje da ne može da promeni prošlost, već može samo da živi u sadašnjosti i da donosi bolje odluke u budućnosti.

"Ako morate da izlazite van, molim vas da budete pametni i ne budete glupi kao što sam bio ja. Tako vam se neće dogoditi ono što se dogodilo meni i mojoj supruzi", napisao je Brajan u postu.

BBC podseća da su stručnjaci upozorili na ogroman potencijal teorija zavera i dezinformacija da nanesu veliku štetu.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track