KRVAVA DINASTIJA SEVERNE KOREJE: Evo ko je po oceni stručnjaka sledeći na Kimovoj listi za odstrel! (VIDEO)
Foto: Profimedia, Shutterstock

drama

KRVAVA DINASTIJA SEVERNE KOREJE: Evo ko je po oceni stručnjaka sledeći na Kimovoj listi za odstrel! (VIDEO)

Planeta -

Brat Kim Džong-una mogao bi biti ubijen, ako se ostvare prognoze stručnjaka.

Vrhovni vođa Kim Džong-un pojavio se prvi put otkako je preneo značajna ovlašćenja svojoj sestri Kim Jo-džong. Pojavio se tokom kriznog sastanka, na kojem je Kim upozorio vlasti severa da se pripreme za opasnosti koje su toj zemlji predstavljali pandemija koronavirusa i tajfun. Država još nije potvrdila nijedan slučaj COVID-19 i smatra se da bi epidemija devastirala osiromašenu naciju.

Govoreći na sastanku politbiroa u utorak, Kim, koji je pušio cigaretu, rekao je da "postoje neki nedostaci" u naporima države da spreči "zloćudni virus", prenijeli su državni mediji, ne navodeći detalje.

Prošle nedelje je objavljeno da će Jo-džong i nekoliko Kimovih pomoćnika preuzeti ranije centralizovanu vlast.

Odluka da se Jo-džong zaduži za diplomatiju sa Južnom Korejom i SAD-om smatra se pokušajem Kima da cementira vlast svoje porodice nad zemljom.

Mnogi su tvrdili da su Kim i Jo-džong gladni moći, a par je pokušao da izbegne bilo kakav spoljašnji uticaj od preostalih članova porodice.

Profesor Sung-Jun Li, naučnik korejskih i istočnoazijskih studija i autoriteta za Severnu Koreju, u opciji za Njujork Tajms tvrdio je da bi Kimov drugi brat, Kim Piong-il, mogao biti sledeći na listi za odstrel.

"Kim Piong-il, polubrata Kima Džong-ila, koji je dugo živeo u polu-egzilu u Istočnoj Evropi, tretiraju više kao udaljeni srodnik, nego kao osnovni član klana" . '

"U najboljem slučaju, treba ga pratiti i zadržati. U najgorem slučaju, njegov život, poput života drugog ujaka i pola brata Kima Džong-una, mogao bi se pokazati nesigurnim i kratkim."

Ideološka osnova režima počiva na „nadljudskom“ i navodnom revolucionarnom vođstvu osnivača zemlje Kim Il-sung-a.

Potom se rukovodstvo mora preneti po krvnoj liniji porodice, za koju građani Severne Koreje uče da potiču direktno od bogova.

Severna Koreja pod Kimom postala je poznata po uklanjanju potencijalnih porodičnih pretnji.

Kurir.rs/Express.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja