NOVI DETALJI RANJAVANJA DŽEJKOBA BLEJKA: Policajac ga upucao 7 puta manje od 3 minuta nakon izlaska na teren VIDEO
Foto: Profimedia

viskonsin

NOVI DETALJI RANJAVANJA DŽEJKOBA BLEJKA: Policajac ga upucao 7 puta manje od 3 minuta nakon izlaska na teren VIDEO

Planeta -

Najnoviji audio snimak otkriva kako je policajac upucao Džejkoba Blejka sedam puta otpozadi pred njegovo troje dece manje od tri minuta nakon što su policajci stigli na lice mesta.

Prenos preko policijske radio stanice, izjave policije u Kenoši, video snimci i svedočenja očevidaca iskorišćeni su kako bi se napravio sled događaja koji su prethodili pucnjavi u nedelju u Kenoši, nakon koje je Blejk ostao paralizovan od struka nadole, prenosi Dejli mejl.

Otkriveno je da je manje od tri minuta prošlo između dolaska prvog policajca u naselje u Kenoši u nedelju uveče i ranjavanja Afroamerikanca na ulici pred decom.

Takođe se čuje da je Blejk samovoljno napuštao imanje, kada je njegova devojka pozvala policiju i prijavila da on "nije trebalo da bude u prostoriji" - pre nego što su policajci stigli na lice mesta.

Juče je otkriveno da se policajac koji je ispalio sedam hitaca u leđa mladog Afroamerikanca zove Rusten Šeski. On je zasad samo privremeno udaljen s dužnosti zajedno s još jednim kolegom, izvestio je BBC.

Ministarsto pravosuđa Viskonsina saopštilo je da je u Blejkovim kolima pronađen nož i tvrdi da je on posegnuo za njim ili da mu je nož ispao iz ruku kada su ga pogodili meci.

Blejk se nalazi u teško stanju u bolnici, a advokati porodice rekli su da će mu biti potrebno čudo da bi opet hodao.

Kurir.rs/Dejli mejl/Telegraf.rs

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track