Najnovije vesti

ZA DŽEFA BEZOSA NIŠTA NIJE NEMOGUĆE: Postao je prvi čovek u istoriji sa bogatstvom većim od 200 milijardi dolara
Foto: Profimedia

vlasnik amazona

ZA DŽEFA BEZOSA NIŠTA NIJE NEMOGUĆE: Postao je prvi čovek u istoriji sa bogatstvom većim od 200 milijardi dolara

Planeta

Šef „Amazona“ Džef Bezos prvi je čovek u istoriji čije je bogatstvo prešlo granicu od 200 milijardi dolara.

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, Bezos je sada „težak“ 202 milijarde dolara, što ga čini bogatijim za 78 milijardi dolara od drugog na listi suosnivača „Majkrosofta“ Bila Gejtsa.

Bogatstvo prvog čoveka „Amazona“ najvećim delom čini udeo u akcijama kompanije, čija je cena proteklih godina u konstantom rastu, posebno u proteklih dve godine.

Bezos je postao najbogatiji čovek u savremenoj istoriji 2018. kada je njegovo lično bogatstvo poraslo na 150 milijardi dolara.

Akcije „Amazona“ dostigle su vrhunac u aprilu nošene ogromnom potražnjom mušterija, a od tada je njihova vrednost nastavila da raste, zbog čega je kompanija dobila stotine milijardi dolara u tržišnoj vrednosti, a investitori su u ovoj godini ostvarili profit od 86 odsto na uloženi novac.

Kompanija je juče ostvarila tržišnu vrednost od 1,7 biliona dolara, čime je postala druga najvrednija američka kompanija posle „Epla“.

Pandemija koronavirusa pomogla je u rastu „Amazona“, jer su potrošači bili primorani da se okrenu onlajn prodavnicama za potrepštine, uključujući tu maske, dezinfekciona sredstva, pa čak i naručivanje svakodnevnih namirnica.

Kurir.rs/RTS/BLOOMBERG

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...