RUSKE PODMORNICE STIŽU U MEDITERAN KOJI JE PRED PUCANJEM: Najava iz Ankare stiže nakon ukidanja embarga na oružje Kipru!
Foto: Profimedia / Alexei Druzhinin / TASS

manevri sa bojevim gađanjem

RUSKE PODMORNICE STIŽU U MEDITERAN KOJI JE PRED PUCANJEM: Najava iz Ankare stiže nakon ukidanja embarga na oružje Kipru!

Planeta -

U jeku rastućih tenzija između Turske i Grčke oko prava na eksploataciju pomorskih nalazišta ugljovodoničnih, fosilnih goriva, iz Ankare je najaviljeno da će ruska ratna mornarica održati manevre sa bojevim gađanjem u istočnom Mediteranu.

U zvaničnoj najavi se kaže da će ruske pomorske snage održati manevre u periodu od 8. do 22. septembra i od 17. do 25. septembra u delovima istočnog Mediterana u kojima se kreću turski istraživački brodovi.

Zvanična Moskva se do sada nije oglasila povodom turske najave koja je usledila nakon što su SAD saopštile da delimično ukidaju 33-godišnji embargo na izvoz naoružanja etnički podeljenom Kipru.

S obzirom da Rusija održava značajno vojno prisustvo u istočnom Mmediteranu, turska najava predstojećih manevara mogla bi da se protumači i kao direktna poruka Moskve da je i dalje najsnažnija regionalna sila koja ne podleže riziku od delimičnog ukidanja američkog embarga Kipru.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / Alexei Druzhinin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track