ŠOK ISTRAŽIVANJE! AMERI DŽABE PRAVE VAKCINU Evo koliko njih ne želi da je primi NIKADA! Imaju brutalne argumente (VIDEO)
Foto: Shutterstock

korona

ŠOK ISTRAŽIVANJE! AMERI DŽABE PRAVE VAKCINU Evo koliko njih ne želi da je primi NIKADA! Imaju brutalne argumente (VIDEO)

Planeta -

Dve trećine američkih glasača kažu da neće primiti vakcinu protiv koronavirusa čim postane dostupna, a svaki četvrti kaže da je ne želi dobiti nikada, prema novoj anketi objavljenoj iste nedelje da je taj broj slučajeva COVID-19 premašio je 6 miliona.

„Ne planiram da budem ničije zamorče“, rekao je Eboni Dju, iz Kepitol Hajtsa u državi Meriland. „Uopšte ne planiram da je dobijem.“

Četrdesetogodišnji stručnjak za kontrolu pristupa dovodi u pitanje sigurnost potencijalne vakcine, ponavljajući zabrinutost koju dele milioni Amerikanaca.

„Osećam da su njihova testiranja pokušaji i greške", rekao je Dju. „Takođe smatram da oni zapravo ne znaju toliko puno o ovom virusu, pa kako onda još mogu stvoriti lek za njega?"

Anketa 1.000 glasača prati slična istraživanja sprovedena u proteklih mesec dana koja pokazuju da bi čak jedna trećina Amerikanaca odbila vakcinu, podstaknuta nepoverenjem u napore Trampove administracije da ubrza njen razvoj, kao i značajan deo zemlje koja je generalno se protive imunizaciji bilo koje vrste.

Kurir.rs/USA Today

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja