Najnovije vesti

ZAHAROVA PORUČILA Berlin koči proces istrage o Navaljnom na koji poziva! Namerno? Gde je ta hitnost na kojoj insistirate
Foto: Profimedia

portparolka ministarstva spoljnih poslova rusije

ZAHAROVA PORUČILA Berlin koči proces istrage o Navaljnom na koji poziva! Namerno? Gde je ta hitnost na kojoj insistirate

Planeta

Pozivajući Moskvu da hitno preduzme korake za istragu situacije sa ruskim blogerom Aleksejem Navaljnim, Berlin istovremeno namerno odlaže ovaj proces, ne odgovarajući na zahtev Rusije, izjavila je portparoloka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je istakla da je Kancelarija za pravosuđe Berlina tek u petak dobila od nemačkih vlasti zahtev Državnog tužilaštva Rusije upućen 27. avgusta.

„Gde je ta hitnost na kojoj insistirate? Ona prilično nedostaje upravo nemačkoj strani. Ne šaljući odgovor, Berlin koči istražni proces na koji poziva. Namerno?“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Portparolka je dodala da Moskva sumnja da je Berlin iskren u vezi sa situacijom sa Aleksejem Navaljnim.

„Za sada nismo uvereni da Nemačka ne igra dvostruku igru“, zaključila je Zaharova.

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da očekuje akcije od Rusije u narednim danima u vezi sa incidentom sa Aleksejem Navaljnim, inače će Berlin sa partnerima razgovarati o kontramerama.

Ranije je portparol Tužilaštva Andrej Ivanov saopštio da je Državno tužilaštvo zatražilo da mu se dostave informacije o ispitivanju i preliminarnim dijagnozama Navaljnog.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...