PREMIJER BELORUSIJE PRIMIO RUSKU VAKCINU: Odlično se oseća!
Foto: EPA / YURI ORESHKIN / POOL

borba protiv korone

PREMIJER BELORUSIJE PRIMIO RUSKU VAKCINU: Odlično se oseća!

Planeta -

Premijer Belorusije Roman Golovčenko primio je rusku vakcinu protiv korona virusa i oseća se odlično, saopštila je njegova portparolka Aleksandra Isajeva.

Isajeva je izjavila da je Golovčenko vakcinu primio u četvrtak, nakon razgovora sa ruskim premijerom, i da se oseća odlično, prenosi TASS.

Ruski premijer Mihail Mišustin je tokom sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom saopštio da je Golovčenko odlučio da primi rusku vakcinu protiv korona virusa.

"Drago mi je da je Roman Aleksandrovič Golovčenko odlučio da primi vakcinu danas. Siguran sam da će sve biti u redu", rekao je Mišustin tada.

foto: EPA

Predsednik Rusije Vladimir Putin i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko su se ranije dogovorili da će Belorusija biti jedna od prvih zemalja u kojoj će biti distribuirana vakcina protiv korona virusa "Sputnjik V" koju je razvio ruski institut "Gamaleja".

Osim toga, Belorusija će učestvovati u finalnoj fazi kliničkih ispitivanja ove vakcine, koja je 11. avgusta postala prva registrovana vakcina takve vrste u svetu.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA /YURI ORESHKIN / POOL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track