ZA KIMOVU PARADU MORA I DA SE UMRE: Jedan vojnik nije izdržao, uradio nešto što će vođu RAZBESNETI! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT, EPA-EFE/KCNA

brutalno

ZA KIMOVU PARADU MORA I DA SE UMRE: Jedan vojnik nije izdržao, uradio nešto što će vođu RAZBESNETI! (VIDEO)

Planeta -

Brutalne pripreme za džinovsku paradu zakazanu za sledeći mesec kod obeležavanja 75. godišnjice osnivanja Korejske radničke partije u Severnoj Koreji su u haosu nakon što su se vojnici srušili i jedan napustio.

U razvoju koji će naljutiti vrhovnog vođu Kim Džong-una, vojnik je očigledno pobegao nakon što je bio podvrgnut maltretiranju i zlostavljanju kao rezultat njegovog neuspeha da pravilno zakorači tokom vojnih vežbi.

Zatvorena država priprema se za paradu 10. oktobra, a vojnici odabrani da učestvuju bivaju primorani da prođu mesece oštrih treninga.

Veb lokacija koju podržavaju SAD Radio Slobodna Azija dalaje sumornu sliku prizora, citiravši severnokorejskog prebega koji živi u Južnoj Koreji rekavši: „Jednom kada marširate vojnom paradom, što je nacionalni događaj u Severnoj Koreji, osetićete jak bol kao da su vam creva pukla".

„Vojnici koji učestvuju u ovogodišnjoj paradi, 75. godišnjici osnivanja Radničke stranke, verovatno će patiti od posledica obuke u formiranju parade još neko vreme nakon završetka događaja".

„Budući da se većina obuke odvija leti, vojnici umiru od ekstremnih letnjih vrućina i nezamislive obuke visokog intenziteta".

Očigledno je bilo previše za jednog određenog vojnika, koji je pobegao 5. septembra.

Drugi izvor u severnokorejskoj vojsci, koji nije imenovao ni jedinicu ni vojnika, rekao je: „Dezerter je 22-godišnji vojnik za koga kažu da je bio podvrgnut ekstremnoj obuci i stalnom maltretiranju".

„Napustio je centar za obuku vojne parade na aerodromu Mirim, koji se nalazi na periferiji Pjongjanga, u zoru 5. maja".

„Kažu da je bio verbalno zlostavljan i kaznu od zamenika voda dan pre nego što je dezertirao".

„Opustio se na treningu i nije uspeo da maršira na vreme linijom i kolonom i nije gusio noge nogama na pravoj visini.“

Nije da mu samo ova obuka bila teška, rekao je izvor RFA.

Kurir.rs/Express.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track