Najnovije vesti

MARIJA ZAHAROVA PORUČILA AMERIKANCIMA: Rusija se ne meša i ne namerava da utiče na izborne procese u SAD
Foto: Profimedia

portparolka ministarstva spoljnih poslova rusije

MARIJA ZAHAROVA PORUČILA AMERIKANCIMA: Rusija se ne meša i ne namerava da utiče na izborne procese u SAD

Planeta

Rusija se nije mešala i ne namerava da se meša u izborne procese u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući sankcije Vašingtona protiv trojice Rusa.

„Želela bih još jednom da podsetim naše američke kolege. Ruska Federacija se nije mešala, ne meša se i ne namerava da na bilo koji način utiče na izborne procese u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama“, naglasila je Zaharova.

„Više puta smo predlagali Amerikancima da razmatramo i rešavamo sva relevantna pitanja na miran, depolitizovan način u okviru učtivog dijaloga. Ali odgovora nema“, precizirala je portparolka.

Ona je dodala da američke sankcije protiv trojice Rusa imaju za cilj dalje pogoršanje bilateralnih odnosa.

„Trenutnim potezima Vašington pokazuje nameru da sledi politiku daljeg zaoštravanja bilateralnih odnosa. To je za žaljenje. Međutim, ovo je verovatno svestan izbor onih koji oblikuju američku politiku prema Rusiji“, rekla je diplomata.

Zaharova je primetila da „takvi potezi neće Vašingtonu doneti željeni rezultat“.

„Međutim, i bez toga prividna perspektiva barem relativne stabilizacije naših bilateralnih odnosa sve se više udaljava“, naglasila je Zaharova na brifingu.

Američko Ministarstvo finansija je u četvrtak uvelo sankcije trojici državljana Rusije i jednom ukrajinskom državljaninu zbog navodnog „mešanja“ u američke izbore.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...