OVO JE IZVOR BOGATSTVA MILIJARDERA PEDOFILA: Glavni Epstajnov finansijer doživeo bizarnu smrt (VIDEO)
Foto: Profimedia

opasno

OVO JE IZVOR BOGATSTVA MILIJARDERA PEDOFILA: Glavni Epstajnov finansijer doživeo bizarnu smrt (VIDEO)

Planeta -

Misteriju je, kako je rečeno, otkrio bivši bliski saradnik prijatelja Džefrija Epstajna, francuski „lovac“ na modele Žan Luk Brunel, pozivajući se na razgovor sa bivšim menadžerom agencije koji se dogodio pre skoro dve decenije.

Tužioci u slučaju seksualne trgovine osuđenim pedofilom u obliku izjave pod zakletvom, tvrdili su da je pokojnog osramoćenog finansijera finansirao otac britanskog člana visokog društva Gislejn Robert Maksvel na početku njegovog uspona u osamdesetim godinama. On je prema navodima nekih medija, radila za izraelski Mosad.

Insajder je rekao novinama da je bivši bliski saradnik francuskog lovca na modele Brunel, takođe Epstajnov prijatelj, rekao nekim svojim poznanicima u Njujorku pre nekih 18 godina da je milionera finansirao Gislejnin otac, koji je umro u misterioznim okolnostima 1991. godine. godine nakon što je navodno ukrao stotine miliona funti iz sopstvenih penzijskih fondova Velike Britanije.

„Žan-Luk je rekao poznanicima da je Ghislainein otac Robert Maksvelžl bio jedan od razloga zašto je Epstajn imao novca“, tvrdio je Brunelov bliski saradnik, citirajući The Sun. „Rekao je da je Maksvel bio jedan od Epsteinovih klijenata za rano investiranje. Pretpostavio sam da je Maksvel investirao u Epstajna, koji je tada taj novac iskoristio u svoju korist.

Epsajn i Gislejn navodno su se zabavljale kad je stigla u Sjedinjene Države, nakon smrti njihovog oca. Nije otkriveno kako i kada su se njih dvoje prvi put sreli. U julu je ćerka britanskog medijskog giganta uhapšena u Njujorku i optužena za prodaju tinejdžerki osuđenom pedofilu Epstajnu.

U avgustu 2019. godine, Epstajn je pod misterioznim okolnostima umro u zatvorskoj ćeliji u Njujorku, čekajući suđenje pod optužbom za trgovinu maloletnim devojkama.

Gislejnin otac, rođeni češki biznismen Robert Maksvel, pronađen je mrtav kako pluta Atlantskim okeanom 1991. godine nakon pada sa svoje jahte The Lejdi Gislejn, nazvane po njegovoj ćerki. Kasnije je otkriveno da je ukrao stotine miliona funti iz penzijskog fonda sopstvene novinske kompanije Mirror Group.

Kurir.rs/Logično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja