RUSKINJA JE KASNO SAZNALA DA JOJ JE VERENIK PEDOFIL: Cenu tog neznanja platile su njena deca Jana (13) i Elena (8)
Foto: Društvene Mreže

tuga

RUSKINJA JE KASNO SAZNALA DA JOJ JE VERENIK PEDOFIL: Cenu tog neznanja platile su njena deca Jana (13) i Elena (8)

Planeta -

Ruskinja Valentina Saprunova saznala je da je njen verenik Vitalij Molčanov osuđeni psihopata tek kada je silovao i raskomadao njene ćerke Janu (13) i Elenu (8).

Razvedena medicinska sestra upoznala je poremećenog Vitalija pre šest meseci na Internetu, a početkom avgusta preselila se sa decom iz Sibira na sam zapad Rusije, u grad Ribinsk u Jaroslavskoj oblasti.

Međutim, u utorak uveče, kad se vratila kući s posla, zatekao ju je jeziv prizor i saznanje da je muškarac u koga se zaljubila prvo silovao, a zatim nožem raskomadao njene maloletne ćerke i da ovo nije prvi put da je počinio tako jezivu prirodu zločin.

Naime, Molčanov je pušten 2010. godine nakon izdržavanja duge zatvorske kazne zbog pedofilije i ubistva, ali je punih deset godina uspešno skrivao svoju mračnu prošlost od okoline.

Ruski mediji pišu da je Valentina za njegove prethodne zločine saznala tek kada ju je policija pitala kako može decu da ostavi na miru sa sertifikovanim čudovištem. Rekla im je da je Vitaliju upoznala pre šest meseci na Internetu, da je mislila da je on „čovek njenog života“, da su nedavno počeli da žive zajedno i da nije ni slutila da je on ranije osuđivan za pedofiliju i ubistvo.

Stanovnici zgrade u Ribinskom u kojoj je živeo Molčanov kažu da su bili šokirani saznanjem da je njihov komšija poremećeni pedofil i ubica i da misle da je skroman i vredan električar.

"Uvek se učtivo pojavljivao u hodniku, izgledao je kao dobar i vredan čovek. Radio je nešto sa električnom energijom, mislim da je bio električar. Užasno je to što je učinio tim devojkama. Zver je, treba ga kastrirati", rekao je njegov komšija novinarima.

"Rekla je da se preselila sa ćerkama iz Sibira, da je putovala 2.500 kilometara da bi živela sa novim verenikom. Bukvalno je izgubila svest kada joj je policija objasnila sa kim se zabavlja", rekao je izvor iz istrage ruskom listu "Komsomolskaja pravda".

Valentina je istražiteljima otkrila da je sa Vitalijem počela da se svađa kada se zaposlila u bolnici u Ribinsku, jer je imala smenu od 24 sata, pa je on sam brinuo o deci kod kuće. Često je imao napadaje besa i ljubomore, ali ona je mislila da je to samo faza.

Posle brutalnog zločina, Molčanov je bežao belim biciklom u nepoznatom pravcu, a ruska policija je njegovo hapšenje označila kao prioritet. Mediji prenose da na slučaju radi više od 100 policajaca i da se očekuje da će uskoro biti uhvaćen.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track