U SUKNJI JE MIRNO ŠETALA GRADOM: Ovakav napad francuska studentkinja nije očekivala, a sve su češći!
Foto: Shutterstock

opasno

U SUKNJI JE MIRNO ŠETALA GRADOM: Ovakav napad francuska studentkinja nije očekivala, a sve su češći!

Planeta -

Francuska policija otvorila je istragu nakon što je devojka u Strazburu izvestila da su je trojica muškaraca napala na ulici jer je imala suknju.

Kako prenosi BBC, 22-godišnja studentkinja, koju su francuski mediji identifikovali kao Elizabet, prijavila je da su joj na ulici prišla trojica muškaraca koji su joj prigovorili jer je nosila suknju.

U intervjuu za francuski radio Frans Blu Elzas Elizabet rekla je da je hodala prema svom domu kada joj je jedan od trojice muškaraca naglas rekao: "Pogledajte ovu kurvu u suknji."

Sva trojica su joj se tada približila, kaže studentkinja, i dvoje su je držali dok ju je treći udario u lice, ostavljajući modricu na oku. Nakon napada, trojica muškaraca su pobegla.

Rekla je da je napadu na ulici prisustvovalo najmanje 12 ljudi, ali niko joj nije priskočio u pomoć.

U sredu je ministarka unutrašnjih poslova Marlene Šipa posetila Strazbur kako bi se obratila javnosti o bezbednosti žena na ulici.

"Suknja nije kriva za napad, a žena još manje. Žena se nikada ne napada jer nosi suknju. Žena se napada jer postoje ljudi koji su mizogini, seksistički nastrojeni, nasilni i misle da se zakoni i pravila ponašanja na njih ne odnose", rekla je Šipa.

„Kada ste student i morate da razmišljate o tome šta ćete nositi i kakvu poruku to šalje, to je neverovatno mentalno opterećenje“, dodao je ministar.

Apelovala je na javnost da odmah upozori policiju ako je bila svedok bilo kakvog uznemiravanja žena na francuskim ulicama.

Radio Frans Blu Alzas izvestio je danas o još dve mlade žene koje su napadnute na ulici. Napao ih je 18-godišnjak koji im je prigovorio „u prekratkim suknjama“: Mladića je uhapsila policija.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track