VELIKI POŽAR U OBJEKTU GIGANTA HUAVEJA: Vatra buknula u blizini mesta gde se istražuju antene za 5G mreže, troje mrtvih (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

stvorio se veliki oblak dima

VELIKI POŽAR U OBJEKTU GIGANTA HUAVEJA: Vatra buknula u blizini mesta gde se istražuju antene za 5G mreže, troje mrtvih (VIDEO)

Planeta -

Požar, koji je izbio danas u objektu koji pripada kineskom tehnološkom gigantu Huavej u gradu Dunguanu, ugašen je, a tom prilikom pronađena su tri tela.

Vatra je zahvatila zgradu čelične konstrukcije u izgradnji, koja se nalazi u blizini istraživačke laboratorije Huavej i koja nije bila korišćena u trenutku kada se dogodio incident.

Na kineskim društvenim medijima objavljen je video snimak na kojem se navodno vidi kako se veliki oblak tamno-sivog dima uzdiže iznad istraživačke labaratorije Huaveja.

Vatrogasna služba ranije danas saopštila je da je goreo pamuk koji upija zvuk.

Kineski državni mediji preneli su da je požar izbio u istraživačkoj laboratoriji Huaveja. Huavej nije odgovorio na zahtev za komentar.

U laboratoriji se uglavnom istražuju materijali i testiraju antene za 4G i 5G mreže, povezane sa poslovanjem baznih stanica Huaveja, tvrdi Rojters pozivajući se na izvor upoznat sa tim pitanjem.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track