Najnovije vesti

SUKOBI U NAGORNO-KARABAHU NE PRESTAJU Stanovnici prestonice noć proveli u skloništima, nije bilo sirena za vazdušnu opasnost VIDEO
Foto: Profimedia/Ibrahim Hashimov/Sputnik

NASTAVLJAJU SE BORBE

SUKOBI U NAGORNO-KARABAHU NE PRESTAJU Stanovnici prestonice noć proveli u skloništima, nije bilo sirena za vazdušnu opasnost VIDEO

Planeta

U Nagorno-Karabahu obnovljeni su sukobi i borbe od juče ujutro praktično ne prestaju. Stanovnici Stepanakerta, prestonice tog regiona, prvu noć proveli su u skloništima. Ipak, sirena za vazdušnu opasnost nije bilo.

"Tokom noći u Stepanakertu, gde su aktuelne mere zatamnjenja i u gradu skoro da nema osvetljenog prozora, radila je samo prodavnica vojnog naoružanja i opreme", navodi dopisnik Sputnjik Jermenija.

Vlasnik objašnjava da je prodavnica otvorena dvadeset četiri sata, ne samo zbog toga što je njegova roba sada neophodna, već zato što se radnja nalazi ispod stambene zgrade i u slučaju napada ljudi se mogu tu sakriti.

Prva ratna noć u glavnom gradu Karabaha je prošla bez sirena. Do kasno u noć se u gradu čula kanonada iz pravca Askerana, linije fronta koja je najbliža Stepanakertu.

Sredinom noći se sve stišalo.

Podsetimo, 27. septembra su naselja i vojni delovi u Karabahu podvrgnuti intenzivnom artiljerijskom napadu sa azerbejdžanske strane. Zatim su tenkovske jedinice prešle u ofanzivu u severnom, južnom i jugoistočnom pravcu.

Trenutno se nastavljaju borbena dejstva protivnika.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Profimedia/Ibrahim Hashimov/Sputnik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...