UTISCI NAVALJNOG O SUSRETU SA MERKELOVOM: Bio sam zapanjen koliko poznaje Rusiju i moj slučaj, neke detalje zna bolje od mene
Foto: EPA/JOHN THYS, EPA/ Navalny.com

RUSKI OPOZICIONAR

UTISCI NAVALJNOG O SUSRETU SA MERKELOVOM: Bio sam zapanjen koliko poznaje Rusiju i moj slučaj, neke detalje zna bolje od mene

Planeta -

Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni u intervjuu za nemački „Špigl“ podelio je svoje utiske od posete nemačke kancelarke Angele Merkel dok se nalazio u bolnici „Šarite“ u Berlinu, istakavši da ona zna o njegovom slučaju više nego on sam.

„Vrata su se otvorila, ušao je moj lekar i Merkelova. Bio je to privatni sastanak, u krugu porodice, tamo su bili i moja supruga Julija i sin Zahar. Ne mogu vam reći detalje, ali nismo razgovarali ni o čemu tajnom ili senzacionalnom. Poseta je bila gest. Bio sam zapanjen koliko ona dobro poznaje Rusiju i moj slučaj. Neke detalje zna bolje od mene.

Ona zaista duboko razume šta se dešava u Rusiji. I kada s njom razgovaraš, shvataš zašto je ona toliko dugo na vrhu vlasti u Nemačkoj. Zahvalio sam joj na posvećenosti slučaju, a ona je rekla: 'Radila sam samo ono što je bila moja dužnost'“, ispričao je Navaljni.

Ranije je nedeljnik „Špigl“ objavio da je Merkelova tajno posetila Navaljnog dok je bio na lečenju u bolnici „Šarite“ u Berlinu.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track