BBC O DONALDU TRAMPU: Vest da predsednik SAD ima korona virus zatresla je svet, upitna je druga debata
Foto: EPA / Yuri Gripas

AMERIKA

BBC O DONALDU TRAMPU: Vest da predsednik SAD ima korona virus zatresla je svet, upitna je druga debata

Planeta -

Donald Tramp pozitivan je na koronavirus i to samo nedelju dana nakon što je Amerikancima poručio da se ne brinu jer virus "ne pogađa gotovo nikoga osim starijih osoba i srčanih bolesnika". Tramp inače ima 74 godine. Zaražena je i njegova supruga Melanija. BBC u prvoj analizi navodi kako se radi o vesti koja je "zatresla svet".

Američki predsednički izbori održaće se 3. novembra, tačno za mesec dana. Trampove aktivnosti u kampanji sada će naglo stati, a upitna je i druga debata za dve nedelje piše u analizi Antoni Zurčer BBC-jev reporter za Severnu Ameriku.

Rugao se Bajdenu pa se zarazio

Tramp se pre samo dva dana tokom prve debate rugao Džou Bajdenu koji je često nosio masku.

"Ne nosim masku poput njega. Svaki put kad ga vidite, on ima masku. Mogao bi govoriti na 60 metara udaljenosti i svejedno bi se pojavio s najvećom maskom ikad", rekao je Tramp.

Čeka ga samoizolacija. Bela kuća moraće da odgovori zašto je Tramp odjednom zauzeo takav naizgled kavalirski stav prema vlastitoj zaštiti i koliko je ljudi iz njegove administracije izloženo zarazi.

U trenucima nacionalnih previranja, američka javnost nastoji se ujediniti u znak podrške predsedniku, međutim, to možda neće biti dovoljno da ga se izoluje od pitanja koja slede, zaključuje Zurčer.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track